Jij gaat in 2023 de wereld mooier maken. Ik ga je daar bij helpen. 

Advent_dag 2

Dag 2 – De perfecte opdracht om achter je kernwaarden te komen

En hoe was dag 1? Heb je de tip meteen opgevolgd en ben je uit je comfort zone gegaan? Laat het mij vooral weten! 

Vandaag gaan we aan de slag met een opdracht. Mocht je mij al een tijdje volgen, dan ben je er wellicht al mee bekend maar het kan nooit kwaad om je hier weer even op te focussen. 

Even stilstaan bij wat jou nou echt belangrijk vind. Want ik weet nooit het bij jou zit, maar  af en toe moet ik mezelf echt even weer resetten. Dus hup, aan de slag. Deze opdracht kost je nog geen vijf minuten, dus waar wacht je nog op? ⬇️

Dit is ook echt zo’n term waarvan je denkt: Wat is het in hemelsnaam? Woorden die jou als persoon, als ondernemer, als onderneming omschrijven. Ze geven je leven richting en zorgen er voor dat in je onderneming alle neuzen de goede kant op staan.

Waarom doe je wat je doet?

Kernwaarden zijn diep verankerde overtuigingen die ons beeld en ons oordeel, filteren over onszelf en over anderen. De kwaliteiten die je bezit zeggen vooral waar je goed in bent en hoe je dingen doet. Je kernwaarden verklaren waarom je bepaalde dingen doet en welke keuzes je maakt. 

Kernwaarden kies je niet zelf, ze kiezen jou. Ze staan ook niet vast, zo waren mijn kernwaarden als kind anders dan dat ze nu zijn. Al liggen ze vaak wel heeeel dicht bij elkaar.

Korte opdracht

Ik wil je aan het denken zetten. Download hieronder de lijst met kernwaarden. Kies uit deze lijst de tien kernwaarden uit die jouw naam roepen. 

Je zult vanzelf merken naar welke je wordt toegetrokken, dus wordt vooral niet bang voor de gigantische lijst. Hoe intimiderend het er ook uit ziet.

  1. Schrijf de kernwaarden op tien lege velletjes papier. Kom je niet tot 10? Geen probleem, alleen maar goed. Dan ben je al selectief bezig.
  2. Leg nu de eerste twee kernwaarden naast elkaar. Als je één van deze twee moest kiezen, welke zou je dan kiezen?
  3. Leg de kernwaarde die je niet kiest apart. Blijf je andere kernwaarden met elkaar vergeleken tot je een top 5 hebt.
  4. Als je jouw vijf kernwaarden hebt leg je ze vervolgens op volgorde van belangrijkheid.

 

Anne-Loes-april2021.TessaWiegerinckDSCF9600-web

Jij gaat in 2023 van je bedrijf een succes maken. Ik ga je daar bij helpen.

Plan via onderstaande link een geheel vrijblijvende kennismaking aan en dan zorg ik er voor dat je 2023 goed start!

Claim je in december je plek voor januari of februari? Dan krijg van mij GRATIS drie door mij geïllustreerde gifjes t.w.v. 249 euro cadeau!*

Lieve groetjes,
Anne-Loes

*geldig bij logo & huisstijl traject ‘Cerise’ of ‘Magenta’ en website traject ‘Siena’ of ‘Mandarijn’