Samen gaan we van 2024 een groot succes maken. Ontdek hieronder hoe ik je ga helpen 👇

Advent_dag 15

Dag 15 – Waarom draagt de kerstman een rode outfit?

Waarom niet roze? Of blauw? Groen? Wit? Ook allemaal lekkere winterse kleuren.

Benieuwd wie er verantwoordelijk is voor de rode jas? ⬇️

p.s: al opgegeven voor de winactie? Check dag 10!

Rood = kerst, toch?

Over de herkomst van de Kerstman gaan we het niet hebben, maar wel over zijn outfit. Denk je nu: ‘I don’t care waarom hij een rode outfit aanheeft’. Pech, ga het je toch vertellen.

Want ik heb altijd gedacht dat het vanuit Coca Cola komt, blijkbaar niet. Want zoals we de Kerstman nu kennen, ligt de oorsprong bij cartoonist Thomas Nast. Aan het einde van de 19e eeuw was hij één van de beroemdste tekenaars van de VS. Wat ergens heel logisch is, want destijds was fotografie nog niet de standaard. 

In 1880 begon hij met het tekenen van de Kerstman en dit heeft hij ruim 30 jaar gedaan. In 1863 tekende hij een ietwat gezette man met een lange witte baard op een slee. Dikke winterjas, maar dan is een lekker Amerikaanse stars and stripes patroon. Uiteindelijk koos Nast voor het donkerrode pak.

Maar, nog wel even wat credits voor Coca Cola hoor. Want dankzij hun reclamecampagnes is de Kerstman bizar populair geworden in Amerika. En wees eerlijk, de campagnes zijn elk jaar weer prachtig. En dat zegt iemand die niet eens cola drinkt. 

Anne-Loes-TessaWiegerinckDSCF8185-web
Tape 2-wit

Jij gaat in 2024 van je bedrijf een succes maken. Ik ga je daar bij helpen.

Maak onderstaande quiz en dan zorg ik er voor dat jij 2024 kneitergoed start!

Lieve groetjes,
Anne-Loes