Jij gaat in 2023 de wereld mooier maken. Ik ga je daar bij helpen. 

Advent_dag 15

Dag 15 – Waarom draagt de kerstman een rode outfit?

Waarom niet roze? Of blauw? Groen? Wit? Ook allemaal lekkere winterse kleuren.

Benieuwd wie er verantwoordelijk is voor de rode jas? ⬇️

p.s: al opgegeven voor de winactie? Check dag 10!

Rood = kerst, toch?

Over de herkomst van de Kerstman gaan we het niet hebben, maar wel over zijn outfit. Denk je nu: ‘I don’t care waarom hij een rode outfit aanheeft’. Pech, ga het je toch vertellen.

Want ik heb altijd gedacht dat het vanuit Coca Cola komt, blijkbaar niet. Want zoals we de Kerstman nu kennen, ligt de oorsprong bij cartoonist Thomas Nast. Aan het einde van de 19e eeuw was hij één van de beroemdste tekenaars van de VS. Wat ergens heel logisch is, want destijds was fotografie nog niet de standaard. 

In 1880 begon hij met het tekenen van de Kerstman en dit heeft hij ruim 30 jaar gedaan. In 1863 tekende hij een ietwat gezette man met een lange witte baard op een slee. Dikke winterjas, maar dan is een lekker Amerikaanse stars and stripes patroon. Uiteindelijk koos Nast voor het donkerrode pak.

Maar, nog wel even wat credits voor Coca Cola hoor. Want dankzij hun reclamecampagnes is de Kerstman bizar populair geworden in Amerika. En wees eerlijk, de campagnes zijn elk jaar weer prachtig. En dat zegt iemand die niet eens cola drinkt. 

Anne-Loes-april2021.TessaWiegerinckDSCF9600-web

Jij gaat in 2023 van je bedrijf een succes maken. Ik ga je daar bij helpen.

Plan via onderstaande link een geheel vrijblijvende kennismaking aan en dan zorg ik er voor dat je 2023 goed start!

Claim je in december je plek voor januari of februari? Dan krijg van mij GRATIS drie door mij geïllustreerde gifjes t.w.v. 249 euro cadeau!*

Lieve groetjes,
Anne-Loes

*geldig bij logo & huisstijl traject ‘Cerise’ of ‘Magenta’ en website traject ‘Siena’ of ‘Mandarijn’